Surprise

 
Nu börjar terminen så sakteliga gå mot sitt slut här borta (vi började ju plugga i juli). Idag hade vi till exempel sista seminariet i min masterkurs i statsvetenskap. Under tre timmar skulle alla presentera olika policy-förslag för att tackla klimathotet genom olika organisationer/länder. På bilden ovan försöker jag smyg-fota de som presenterade då, men det gick uppenbarligen inte alls bra. Istället kan ni se Courtney, en av mina kompisar!
 
 
Det här seminariet är mellan klockan 17 och 20. Helt plötsligt knackade någon på dörren, och då var det en pizza-kille som sa: "you ordered delivery?" och kom med hur många kartonger pizza som helst. Det var några i klassen som hade beställt det till alla; så himla snällt. Det blev en liten paus i presentationerna medan alla mumsade i sig pizzor.
 
 
När alla presentationerna var klara sa föreläsaren att det fanns något förberett i köket (ett stort kök som endast master-studenterna får tillgång till). Där hade ytterligare några kursare fixat med ännu mer mat. Det stod sushi och smörgåsar överallt!
 
 
Men det var inte nog med det. Kollade man in under borden så kunde man nämligen se isboxar där det fanns vin, öl, cider, vodka och allt möjligt smått och gott. Någon hade med sig ett par högtalare, och sedan var festen igång!
ALLMÄNT | | Kommentera |

Gone Girl

 
Jag har nu gått in i en liten intensivare plugg-period, med exam weeks i antågande. Men det går mycket bättre att plugga om man har någonting att se fram emot. Igår så hade Windsor, en indie-biograf här i närheten, "Cheap Tuesday". Vi tog tillfället i akt och gick och såg Gone Girl för endast 11 dollar (alltså lika dyrt som min glass).
 
Gone Girl är ju i grunden en roman, som fick väldigt mycket uppmärksamhet förra året. Jag har inte läst boken, men blev väldigt sugen på att göra det efter att ha sett filmen. Den handlar om ett gift par, där frun mystiskt försvinner på deras femte bröllopsdag. Det blir ett stort sökpådrag och mannen blir tidigt misstänkt för brott. Handlingen har varit föremål för mycket diskussion i media, och då har framförallt monologen nedan blivit granskad. Pröva bara att googla "Gone girl cool girl" så får ni se ett axplock. Jag tycker att det är en intressant diskussion! (OBS! Varning för spoilers i de texterna).
 
 
Se den här filmen! Den är välgjord, spännande och uppmanar till en riktigt bra diskussion. Trots att den är relativt lång (150 min) så kollade jag aldrig på klockan under filmen. Ni som känner mig väl vet att det är ett mycket bra betyg. Här är trailern:
 
ALLMÄNT, FILM/SERIER | Cool Girl, Gone Girl | | Kommentera |

Fremantle festival

 
Fremantle festival, en festival som pågår i flera veckor, invigdes i söndags. Det här är det 109:onde året festivalen anordnas, och jag hade sett fram emot detta länge! Så det var bara att dra sig upp ur sängen, svepa en resorb och sätta sig på tåget dit. Perth bjöd som vanligt på strålande väder (sorry för in-your-face-kommentaren men jag <3 skadeglädje). De hade stängt av de största gatorna, så jag passade på att gå på vägen och kände mig himla kriminell, tills jag insåg att jag faktiskt inte gjorde något som helst olagligt. Jaja, det är så nära jag vågar mig på olaglig verksamhet i det här landet.
 
 
De flesta affärerna hade rea för att fira invigningen, men av någon konstig anledning hittade jag inte kläder som jag kände var "jag".
 
 
Runt omkring på gatorna så uppträdde folk. Den här mannen i svart hade gjort några slags trollkonster med de fyra grabbarna innan vi kom. Han avslutade sin "föreställning" med att säga att alla sina trollkonster till trots, så var hans största bedrift att han lyckades få fyra tonårskillar att stå hand-i-hand, svingandes med händerna som små barn, framför hundra okända människor. De blev supergenerade och släppte direkt varandras händer.
 
 
"Jag har absolut inte råd att köpa någonting", hade jag tidigare deklarerat. Ändå köpte jag en froyo för 11 (!) dollar. Rimligt. Jag skyller på smärre solsting och bakis-cravings. Gott var det, i alla fall.
 
 
Vi tog vår glass och traskade till den största parken i Freo, där unga, lokala band uppträdde. Jag kan inte minnas vad detta band hette, men de var faktiskt väldigt duktiga!
 
 
Helt plötsligt tyckte någon att det var en bra idé att tända lite fyrverkerier mitt på ljusa dagen. Detta gjorde att många blev väldigt entusiastiska. Jag fick senare reda på att det berodde på att det vanligtvis är förbjudet med fyrverkerier här på grund av brandrisken.
 
 
Efter att ha varit i parken ett tag gick vi till hamnen, som ligger precis bredvid. Där fick man hoppa ombord på några båtar om man ville, och jag skuttade omkring på bryggorna av glädje. 
 
 
Vid hamnen sprang små barn runt och lekte, och jag passade på att knäppa den här bilden. Jag tycker att den är så filosofisk, på något sätt. Hursomhelst, det var himla mysigt att vara där, och jag ser fram emot resten av festivalen!
 
ALLMÄNT, FOTO | fremantle festival, freo, freofestival | | Kommentera |
Upp