Study Break

Karijini National Park, foto: National Geographic
 
Nästa vecka är det Study Break! Redan imorgon klämmer Tim, Happe, Paulina, Andres och jag in oss i en bil och styr kosan norrut. Tanken är att vi ska besöka Kalberri, Carnarvon, Coral Bay, Exmouth och Karijini - så det blir 10 fullspäckade dagar.
 
Som jag har förstått det så ska vi verkligen ut i den australienska bushen och campa (!). I bushen finns inte, förståeligt nog, telefon-täckning. Vad som däremot finns är dingos, kängurus, livsfarliga spindlar och ormar. Så om jag inte hör av mig under dessa dagar så kan ni väl hålla tummarna för att det beror på tekniska svårigheter snarare än att jag blivit uppäten av en dingo. Tack på förhand!
 
ALLMÄNT | | Kommentera |

*awkward turtle*

En av de kurserna jag läser här i på UWA heter "Reading Creatively/Writing Creatively", och kursen består av många olika "moment":
 
1. Flummiga föreläsningar, t.ex. om vikten av att ha en journal och drömdagbok, vilket kan ha varit en bidragande orsak till att jag tog upp bloggandet. Se upp - snart kommer jag börja skriva om mina drömmar!
 
2. Interactive writing-sessions. Under denna helvetestimme sitter vi drygt 100 personer i en föreläsningssal och föreläsaren ger en uppgift. Förra gången var det: skriv en story med ett tydligt narrative från ett djurs point of view på femton minuter. När tiden är slut pekar föreläsaren på olika personer som måste läsa upp sina texter för alla. ÅNGESTEN. Jag glider så långt ner i stolen som det är fysisikt möjligt, och än har jag sluppit läsa min berättelse om "hunden Hugo som skulle stoppa ett inbrott". Han hann inte längre än till sin matskål, dock. Sedan tog de 15 minuterna slut.
 
3. Tutorials. I en tutorial är vi 30 personer som sitter och opponerar på varandras texter. Till varje "tute" ska tre personer lämna in texter, som man kommenterar nästkommande "tute". Åt varje text ägnas således 20 minuter, och folk samt läraren är generellt smärtsamt ärliga. "Det här är inte ens en dikt", "Den här texten måste du skriva om totalt" och "Hur tänkte du när du skrev det här, egentligen?" är bara några kommentarer som har dykt upp hittills. Och idag dåra. Då lämnade jag in min novell. Nästa "tute" är Domedagen. Min novell vs. 30 natives. Hujeda mig.
 
Jag är fruktansvärt nervös. Det hjälpte inte att få tillbaka min essay från min "English literature"-kurs. I essayn hade läraren skrivit några kommentarer här och där. Speciellt denna fastnade i mitt huvud:
 
 
"Awkward expression"... Tänk om min novell är full av awkward expressions?! Jag hann lyckligtvis ändra mitt "hon tände eld på motorn" till "hon startade motorn" i tid, men jag har säkert klämt in många mystiska formuleringar på de fyra sidorna.
 
PS. Vill tillägga att jag ändå fick bra betyg på essayn i English Literature. Läraren skrev t.om. att hon såg fram emot att läsa min kommande essay.
 
PPS. Inser i detta nu att anledningen att hon ser fram emot det mycket väl kan vara att hon roas av mina formuleringar. Oh well, I live to please.
ALLMÄNT | | 21 kommentarer |

dom ska få se vem dom roat sig med

Maja och Fanny på baren i fredags
 

Det har under dessa månader här i Perth hunnits med ganska många fester för vår del. Det blir väl lätt så, när man har en spännande stad att upptäcka med massa nya människor. Jag har aldrig sett mig själv som en människa som dricker mycket. Visst har jag tagit någon drink för mycket ibland, men jag brukar oftare vara den som smyger iväg när det blir tal om shots. Den självbilden har ruckats något här. Alkoholkonsumtionen har däremot varit densamma som förut, den enda skillnaden är att jag här nere umgåtts mycket med Paulina.

 

Och Paulina har, efter många olika utgångar, undrat hur mycket Andres och jag egentligen dricker? För hur många öl hon än beställer, så kan hon aldrig komma upp i samma fylle-nivå som oss, tydligen. Detta har fått mig att tänka att jag nog inte borde vara så glad i vin. Åtminstone fram tills i fredags. Då var vi nämligen på en bar där en australiensisk kompis till oss, Jordan, jobbar. Paulina gick som vanligt fram för att beställa en ljus öl, och kom tillbaka helt förfärad.

 

Paulina: ”Du vet att jag alltid beställer en ljus öl? Jag har alltid bett om en ”light beer”. När jag nu frågade Jordan om det så undrade han om jag verkligen var säker på det!”
Jag: ”Jaha, varför då?”
Paulina: ”Tydligen så betyder light beer lättöl eller alkoholfri öl!”
Jag: ”Menar du att du, under dessa två månader, beställt alkoholfri öl?!”

 

Det har hon. Helt plötsligt känns det mycket mer okej att jag varit lite mer tipsy än henne.

 

Zache och Anna
 
Andrés och Tim
ALLMÄNT | | Kommentera |
Upp