daddy's in town

Yesbox; ni läste rätt. Jag har fått besök! Pappa och Veronika landade i Perth i tisdags, och det har varit så himla roligt att få visa dom hur mitt liv ser ut här nere. Och det bästa av allt? De kommer stanna i mer än en vecka till! Imorgon står Freo på programmet, och mitt mål är att visa dom alla Freos gömda guldklimpar. Förhoppningsvis kommer de aldrig vilja lämna Perth!
 
ALLMÄNT | | Kommentera |

välkommen hit, välkommen hem

Det är mycket på gång här i Perth. Bland annat har en stooooor grej hänt, men det sparar jag tills nästa inlägg. Busigt, va? Men idag är tid en bristvara, so withouth further ado; här kommer dag två på vår NZ-resa!
 
Dagen började med att vi gick till Little Bird Organic, ett café som jag sett fram emot att gå till sedan Green Kitchen Stories hade ett event där.
 
De serverar bara raw food; något som Amanda inte hade räknat med. Hon blev ledsen för att de varken hade cappuccino eller varm bagel. Jag däremot var väldigt glad över min acai bowl.
 
Sedan satte vi oss i bilen och körde mot Hobbiton.
 
Allt som allt tyckte jag att det var fantastiskt att vara där, det smärre rånet till biljettpris till trots. Och hade det inte varit för de cirka 100 busslaster med japaner som trängdes med oss, så hade jag nästan kunnat tro att jag var med i en Sagan Om Ringen-film. Nästan.
 
Efter att vi hade vinkat adjö till våra hobbits-vänner styrde vi kosan mot ett naturreservat strax utanför Rotorua, som är känt för sina varma källor. När vi parkerade bilen möttes vi av detta. Först trodde jag att det var rök av något slag, men det visade sig vara vattenånga som kom från bäcken nedanför.
 
Vi slängde snabbt av oss kläderna och hoppade ner i en av de många badtunnorna.
 
Sedan ville vi såklart upptäcka var den varma källan var någonstans.
 
Jag tyckte att solstrålarna skar sig så fint i vattenångan.
 
Tillslut kom vi fram till källan, men den var omöjlig att ta kort på pga alldeles för mycket vattenånga. Det här är ca fem meter ifrån.
 
Och när natten kom kröp vi in i vårt tält, som var uppställt med de varma källorna på en sida och berget på det andra. Jag har ju helt klart campat på värre ställen.
 
ALLMÄNT, FOTO, RESOR | auckland, green kitchen stories, hobbiton, little bird organics, nya zeeland, rotorua, varma källor | | Kommentera |

citrus & sage

Kära ni, jag har kommit till Perth oskadd. Jag kom fram sent till i förrgår och åkte direkt till rummet som jag hade signat redan när jag bodde i Melbourne (se bilden ovan). Rummet är ganska litet, men ändå har de lyckats klämma in en queen-sized säng, ett skrivbord och en garderob. Helt klart en bragd. Och låt oss säga att det är en bra morot för mig för att fortsätta träna; om jag går upp i vikt kommer jag inte få plats mellan skrivbordet och sängen.
 
Rummet var - som ni kan se - ganska deprimerande när jag "checkade in". Det såg jag till att åtgära igår, när jag flängde fram och tillbaka till IKEA, Target etc. Jag ska alltså försöka göra rummet så fint som möjligt med en väldigt begränsad budget. Snart får ni se resultatet!
 
Igårkväll åkte jag till Freo och mötte upp ett gäng utbytesstudenter som också är kvar den här terminen. De flesta hade jag faktiskt inte hängt med tidigare, men vi hade det riktigt kul! Jag tror verkligen att den här terminen kommer att bli så rolig.
 
ALLMÄNT | | Kommentera |
Upp