bits and bobs

Förra veckan skedde den sällsynta händelsen att två CSN-lån och en månadslön hittade sig in till mitt konto samtidigt. Då jag inte fått CSN sedan i februari visste jag knappt hur jag skulle hantera denna (i min värld) absurda mängden pengar. Istället för att vara förnuftig och tänka att "nu kan jag sätta in lite sparpengar" ( = tråååkigt) så tänkte jag "nu kan jag äntligen unna mig lite saker" ( = betydligt roligare). Låt oss kolla på vad jag har köpt!
 
Först och främst har jag köpt en ny säng! Inga små mesiga utgifter här inte. Efter en dag av runthoppande i olika sängar och diverse ordvitsar om detta (alla dock "tråkiga", "uppenbara" och "gubbslemmiga" enligt kära far min - borde jag vara oroad?) hittade jag tillslut rätt. Då kan jag bocka av detta som varit på min "att göra-lista" i fyra år. Däremot förstörde sängen hela harmonin i rummet, så nu är jag tvungen att inreda om. To be continued.
 
Nästa sak som jag köpte var en Moccamaster! Herregud, har längtat efter denna i fem år, men alltid tänkt att jag ska köpa den när jag börjar jobba på riktigt (pga den är fett dyr). Men jag har insett att jag kanske aldrig slutar plugga, så varför ska jag neka mig själv rätten till gott kaffe? Aldrig mer, säger jag! Nu vill jag knappt lämna lägenheten för ingen annan gör lika gott och starkt kaffe som jag.
 
Sist och minst är denna keramik-kaktus! Jag kan inte påstå att den fyller en särskilt vital funktion i mitt hem, förutom att stilla mitt ha-begär. Jag menar, hur cool är den inte? Anna var snäll nog att påpeka att den såg ut som en snopp med gonorré. En väldigt gullig snopp i sådana fall, måste jag påstå.
 
Så nu får jag inte köpa några nya saker innan typ mars 2017. Hoppas verkligen att kaktusen är värd det.
 
ALLMÄNT | | 3 kommentarer |

brings the thrill of first-knighting

Jag har suttit här nu ett tag och funderat på hur jag på bästa och smidigast sätt kan koka ner min sommar i ett blogg-inlägg, för att ni som inte var med ska få en bild av hur jag har haft det. Men hur ska jag sammanfatta denna sommar som varit så full av kontraster? Det är helt enkelt inte är möjligt. Så istället för att fokusera på dåtiden tycker jag att vi tänker framåt. Därför kommer här en höstlista som jag sett cirkulera på lite olika bloggar!
 
Vad ser du framför dig när du tänker på hösten?
Jag ser framför mig tända värmeljus (likt varenda svensk; det har tydligen varit rusning efter värmeljus och är helt slut i de närmaste matbutikerna...) på bordet, mig sittandes invirad i en filt i en soffa, drickandes en stor kopp kaffe samtidigt som jag läser en riktigt välskriven bok. Helst till tonerna av melankolisk musik.
 
Vad är det sämsta med hösten då?
Att det börjar bli så kallt. Men håller lite fast vid det här positiva tänkandet. Och kallt väder kan ofta vara krispigt och friskt! Superhärligt, med andra ord. Tänk så frisk luft vi får till vintern!
 
Och det bästa?
Jag är ju så pass oparty att jag gillar struktur och rutiner. Och herregud vilken struktur jag har på mitt schema den kommande hösten. En fika? Vad sägs om i mitten av november?
 
Hur ser din höstoutfit ut?
Snart är det dags att damma av min fina duffel, men innan dess lever jag i min grå trench coat, mina Air Max och min underbara halsduk. <-- Där lät jag nästan som en modebloggerska, eller hur? Nailed it.
 
Vad har du på to do-listan?
Oj. Att överleva är väl främsta prion. Att jag tar mig igenom alla kurser i höst samtidigt som jag presterar bra på mina jobb. Får jag in träning och någon social aktivitet då och då så blir jag mer än nöjd!
 
Hur botar man höstdeppighet?
Man "carpar". Nej men seriöst, göre bara. Ut i friska luften! Ta tillvara på solen! Mvh hon som spenderar 10 h/dagen på Ekonomikum.
 
Bästa musiken för regniga dagar?
Åh, jag som trodde att du aldrig skulle fråga! Känns som att min musiksmak passar ypperligt under hösten. Om ni följer mig på Spotify så utlovar jag massvis med inspiration! Det kan ni göra här. Hrm, nu står det förvisso att Westlife är det bandet jag lyssnat på mest på sistone, det måste helt klart ha blivit något fel... Klart jag inte lyssnar på dom... Annars har Spotify en bra spellista som heter Autumn Leaves, och Filter har en som heter Höst.
 
Vilka serier passar extra bra att titta på?
För tillfället har jag bytt ut alla serier mot internet-föreläsningar i linjär algebra och sannolikhetslära. Men då och då måste hjärnan pausa och då tittar jag på Gilmore Girls! Det är ett maratonprojekt som jag haft under hur många månader som helst nu. Serien passar perfekt för hösten; den är mysig, humoristisk och innehåller (någorlunda) naturtrogna årstids-skiftningar. Och Lorelai blir alltid så himla glad över snö, vilket får mig att ta den annalkande vintern med mer ro.
 
Vilken är din höstigaste maträtt?
Jag gillar generellt sett inte soppor och grytor, så är väl inget fan av typisk höstmat. Men allt innehållandes antingen kantareller eller pumpa är en favorit hos mig!
 
Var hänger du helst när du är ledig?
Vad jag skulle göra om jag var ledig en hel dag kan jag dagdrömma om ibland. Det brukar oftast sluta med att jag flyttar ut i skogen bort från alla människor, men med en jäkla massa mat.
 
Har du någon inplanerad resa?
Nej. Men det faktum att jag varken har tid eller råd hindrar mig inte från att försöka övertala mig om motsatsen.
 
Hur förbereder du dig för vintern?
Vintern ligger så långt borta från mig mentalt. Hur överlever man en vinter, egentligen? Köper D-vitaminpiller? To be continued helt enkelt.
 
 
ALLMÄNT, LISTOR | | En kommentar |

tack universum!

I söndags insåg jag att om jag ska klara av den massiva arbetsbörda som jag har den kommande terminen så är det livsviktigt för mig att vara positiv. Redan här kanske ni anar oråd. Den här positiva inställningen till precis allt i livet är inget som kommer direkt naturligt för mig, så jag var tvungen att göra lite research. Jag hittade några artiklar om the law of attraction och blev genast intresserad. Enligt den finns det ett enkelt sätt för mig att klara alla tentor, vara lycklig och få allt jag vill ha:

Steg 1. Skicka iväg en bild till universum, där du har det du vill. Typ jag sitter på tentan och rockar fett. Här ska man vara väldigt tydlig för uppenbarligen är det svårt för universum att fatta annars.

Steg 2. Börja bete dig som att du redan har fått det du ber om. Alltså; jag har redan fått VG i Sannolikhetsläran så då behöver jag inte plugga något mer.

Steg 3. Visa tacksamhet mot universum och lita på att universum kommer att ge dig det du vill ha. Universum är lite needy, så ju mer tacksamhet du visar desto mer får du. Så tack tack tack tack tack tack för VG:t!

På det här sättet kan du tydligen bland annat få ett nytt playstation (om du bara visualiserar att du spelar det tillräckligt bra) samt bli smal (tricket var att inte fastna i "fat thinking trap" utan istället tänka att du redan är smal och så vips gör universum resten). Hela den här processen går mycket bättre om man är i en positiv sinnesstämning. Om man skickar positiva vibbar ut i universum så får man tillbaka positiva vibbar. Härligt va! Därför ägnade jag, empiriker som jag är, en hel dag åt att endast tänka positiva tankar. Jag tog en morgonpromenad och tänkte att det är fantastiskt att se fåglarna flyga mot en klarblå himmel. Jag jobbade några timmar och tänkte att det är så underbart att jag har ett jobb och en inkomst. Jag drack en kopp kaffe och njöt av varenda sipp. Jag träffade vänner som nog aldrig varit så roliga och underbara som då. Och jag gick och la mig med ett leende och tänkte att det här med att vara positiv nog inte var så svårt ändå.

Klockan 05 vaknade jag och kände hur mina inälvor vrider sig. Jag var tvungen att springa upp till toan. Mellan kväljningarna började jag tänka: "Jaha, hur gör jag detta till en positiv upplevelse? Härligt med en reningsprocess? Ut med den gamla veckan, in med den nya?" och den tanken fick inälvorna att göra ännu mer uppror.

Efteråt försökte jag hitta en förklaring till mitt plötsliga insjuknande. Matförgiftning? Influensa? Ingenting matchade, tills det slog mig - positiviteten. Min kropp är inte van. Efter att jag la det positiva tänkandet på hyllan så har jag återhämtat mig. Sorry kroppen, jag kommer aldrig utsätta dig för den traumatiska upplevelsen igen.

ALLMÄNT, KÅSERI | | En kommentar |
Upp