the mockinjay lives

 
Förra veckan såg vi den tredje filmen i Hunger Games-serien. Som ett stort fan av böckerna hade jag länge sett fram emot detta. De två tidigare böckerna har, som ni troligtvis vet, utgått från att Katniss kommer in på arenan och ska överleva. Den tredje boken är annorlunda; nu är det krig.
 
Detta har vissa implikationer. De som jag har pratat med som inte har läst boken tycker att filmen stundtals är seg och saknar handling. Det händer liksom inte så mycket. Jag håller inte med. Den här filmen fokuserar mycket på filosofiska frågor angående krigshandling (vilket för mig som statsvetenskaps-student är väldigt intressant). Hur mycket förtryck kan man hantera? Är det okej att möta våld med våld? Hur fungerar propaganda? Osv.
 
Jag tycker absolut att alla ska gå och se filmen på bio. Miljöerna är häftiga och skådespelarna är otroligt duktiga, och man fångas verkligen av storyn - även om jag inte kunde sluta förvånas över Katniss/Jennifers fina, vällockade hår även i de mest dramatiska scenerna. Så typ 4 av 5 pluppar får den!
ALLMÄNT, FILM/SERIER | hunger games, jennifer lawrance, mockingjay | |
Upp