Gone Girl

 
Jag har nu gått in i en liten intensivare plugg-period, med exam weeks i antågande. Men det går mycket bättre att plugga om man har någonting att se fram emot. Igår så hade Windsor, en indie-biograf här i närheten, "Cheap Tuesday". Vi tog tillfället i akt och gick och såg Gone Girl för endast 11 dollar (alltså lika dyrt som min glass).
 
Gone Girl är ju i grunden en roman, som fick väldigt mycket uppmärksamhet förra året. Jag har inte läst boken, men blev väldigt sugen på att göra det efter att ha sett filmen. Den handlar om ett gift par, där frun mystiskt försvinner på deras femte bröllopsdag. Det blir ett stort sökpådrag och mannen blir tidigt misstänkt för brott. Handlingen har varit föremål för mycket diskussion i media, och då har framförallt monologen nedan blivit granskad. Pröva bara att googla "Gone girl cool girl" så får ni se ett axplock. Jag tycker att det är en intressant diskussion! (OBS! Varning för spoilers i de texterna).
 
 
Se den här filmen! Den är välgjord, spännande och uppmanar till en riktigt bra diskussion. Trots att den är relativt lång (150 min) så kollade jag aldrig på klockan under filmen. Ni som känner mig väl vet att det är ett mycket bra betyg. Här är trailern:
 
ALLMÄNT, FILM/SERIER | Cool Girl, Gone Girl | |
Upp