time to get serious

Idag fick jag mitt schema för nästa termin godkänt! Därför tänkte jag att vi kan kolla på vilka kurser jag ska läsa nu till hösten/våren (förvirrande, jag vet, men här i Australien går vi mot höst). Det kanske finns någon stackare som är intresserad av det.
 
International Security: Causes of War and Conflict
En masterkurs som (pedagogiskt nog) fokuserar på anledningarna till krig och konflikter runt om i världen. Enligt kurs-överblicken kommer vi gå igenom alla sorters krig; allt från Första Världskriget till etniska konflikter och små krig. Jag känner att det kommer att bli en väldigt upplyftande kurs.
 
Peace and Security in Africa
Ytterligare en masterkurs men denna gång om min favorit-kontinent Afrika! Fokuset på kursen kommer främst vara vara aktörer och variabler som antingen motverkar stabilitet eller som verkar för det. Det kommer studeras både ur ett historiskt och ett nutida perspektiv. Jag är riktigt taggad inför den här kursen!
 
Communication Skills in Music
Och här flummar jag till det lite. Men vad är en sommar utan sol? Ett liv utan vänner? Ett utbytesår utan en flumkurs? Kursen handlar om musikaliskt tänkande och hur det tar sitt uttryck i låttexter, samt även musiknotation och musikhistoria. Vi kommer bland annat lära oss hur man skriver konsert- och skivrecensioner. Så var beredd på mycket musik-tyckande i framtiden!
 
Mathematical Methods
Även denna kurs läser jag, tro det eller ej, för skojs skull. Men framförallt för att jag vill bibehålla mina statistik-kunskaper, och jag tänker att den här kursen kanske får mig att en gång för alla bestämma mig för om jag ska läsa en statsvetenskap- eller statistikmaster.
 
Psych: Mind and Brain
MEN risken finns ju att jag inte orkar med en mattekurs (kursen har extremt många lektionstimmar), och då har jag denna psykologi-kurs som min räddare i nöden. Det är en intro-kurs till psykologi som framförallt fokuserar på hjärnan och hur den är kopplad till grundläggande inlärningsprocesser, minne, tankar och uppfattningar. Låter inte det spännande, så säg?
 
Det var alltså alla kurser för den kommande terminen. Heltidsstudier motsvarar fyra kurser, så jag kommer troligtvis droppa en av de ovanstående. Efter de första två veckorna hoppas jag att jag har en tillräckligt god bild av alla kurser för att bestämma mig för vilken. Men oavsett tycker jag att det verkar som att jag kommer att få en rolig termin!
 
ALLMÄNT | Perth, kurser, plugg, units, uwa | |
#1 - - Aime:

Spännande! Härlig bredd du har fått in hehe.

Upp