välkommen hit, välkommen hem

Det är mycket på gång här i Perth. Bland annat har en stooooor grej hänt, men det sparar jag tills nästa inlägg. Busigt, va? Men idag är tid en bristvara, so withouth further ado; här kommer dag två på vår NZ-resa!
 
Dagen började med att vi gick till Little Bird Organic, ett café som jag sett fram emot att gå till sedan Green Kitchen Stories hade ett event där.
 
De serverar bara raw food; något som Amanda inte hade räknat med. Hon blev ledsen för att de varken hade cappuccino eller varm bagel. Jag däremot var väldigt glad över min acai bowl.
 
Sedan satte vi oss i bilen och körde mot Hobbiton.
 
Allt som allt tyckte jag att det var fantastiskt att vara där, det smärre rånet till biljettpris till trots. Och hade det inte varit för de cirka 100 busslaster med japaner som trängdes med oss, så hade jag nästan kunnat tro att jag var med i en Sagan Om Ringen-film. Nästan.
 
Efter att vi hade vinkat adjö till våra hobbits-vänner styrde vi kosan mot ett naturreservat strax utanför Rotorua, som är känt för sina varma källor. När vi parkerade bilen möttes vi av detta. Först trodde jag att det var rök av något slag, men det visade sig vara vattenånga som kom från bäcken nedanför.
 
Vi slängde snabbt av oss kläderna och hoppade ner i en av de många badtunnorna.
 
Sedan ville vi såklart upptäcka var den varma källan var någonstans.
 
Jag tyckte att solstrålarna skar sig så fint i vattenångan.
 
Tillslut kom vi fram till källan, men den var omöjlig att ta kort på pga alldeles för mycket vattenånga. Det här är ca fem meter ifrån.
 
Och när natten kom kröp vi in i vårt tält, som var uppställt med de varma källorna på en sida och berget på det andra. Jag har ju helt klart campat på värre ställen.
 
ALLMÄNT, FOTO, RESOR | auckland, green kitchen stories, hobbiton, little bird organics, nya zeeland, rotorua, varma källor | |
Upp