there's no day like australia day

I måndags var det Australia Day. Australiensarna tar tillfället i akt att dricka hela dagen och vifta frenetiskt med sina flaggor. Det var ju något som vi inte ville missa. Amanda jobbade, men Lyall och jag började dagen vid baren under bron.
 
Vi beställde en drinkkanna och fick ett ess istället för ett nummer. Jag tog det som ett gott tecken.
 
Drinkarna kom in och de smakade lite konstigt, men utsikten var det inget fel på så jag klagade inte.
 
I luften fanns det massvis med flygplan som visade upp sig.
 
Efter lite grävande upptäckte vi att snubben som ägde båten som vi egentligen skulle ut och segla med var känd för att vara odräglig när han är full/hög (och känd för att vara full/hög extremt ofta). Så istället för att vara fast på en båt med en crack-kille i fem timmar bestämde vi oss för att möta upp Josh och Annie på en hemlig takbar (obs! viktigt med hemlig i det här sammanhanget).
 
När vi suttit i baren ett tag fick vi kli i benen och gick till den här parken för att möta upp lite fler människor.
 
Där satt vi och pratade länge och lyssnade på triple j hottest 100; tydligen ett måste under Australia Day. Grattis grattis till Chet Faker som kammade hem förstaplatsen.
 
När solen hade gått ner gick vi vidare, denna gång mot ett campus vid Melbourne University. Bland buskaget anade jag Hogwarts! 
 
Och visst var det Hogwarts (typ)! Längst uppe finns det en gentlemen's club som är stängd, men Kiri hade tidigare hittat en dörr som inte var låst, så vi kunde klättra upp hela vägen.
 
Det var en väldigt fin utsikt från toppen och vi kunde enkelt se fyrverkerierna. Där satt vi sedan resten av kvällen och snackade om lite allt möjligt och lyssnade på musik (där vi gjorde vad vi tyckte skulle ha blivit top 100). Fin kväll, och fint att träffa nya människor!
 
ALLMÄNT, FOTO | australia day, campus, chet faker, hogwarts, melbourne, melbourne uni, triple j | | Kommentera |
Upp