brings the thrill of first-knighting

Jag har suttit här nu ett tag och funderat på hur jag på bästa och smidigast sätt kan koka ner min sommar i ett blogg-inlägg, för att ni som inte var med ska få en bild av hur jag har haft det. Men hur ska jag sammanfatta denna sommar som varit så full av kontraster? Det är helt enkelt inte är möjligt. Så istället för att fokusera på dåtiden tycker jag att vi tänker framåt. Därför kommer här en höstlista som jag sett cirkulera på lite olika bloggar!
 
Vad ser du framför dig när du tänker på hösten?
Jag ser framför mig tända värmeljus (likt varenda svensk; det har tydligen varit rusning efter värmeljus och är helt slut i de närmaste matbutikerna...) på bordet, mig sittandes invirad i en filt i en soffa, drickandes en stor kopp kaffe samtidigt som jag läser en riktigt välskriven bok. Helst till tonerna av melankolisk musik.
 
Vad är det sämsta med hösten då?
Att det börjar bli så kallt. Men håller lite fast vid det här positiva tänkandet. Och kallt väder kan ofta vara krispigt och friskt! Superhärligt, med andra ord. Tänk så frisk luft vi får till vintern!
 
Och det bästa?
Jag är ju så pass oparty att jag gillar struktur och rutiner. Och herregud vilken struktur jag har på mitt schema den kommande hösten. En fika? Vad sägs om i mitten av november?
 
Hur ser din höstoutfit ut?
Snart är det dags att damma av min fina duffel, men innan dess lever jag i min grå trench coat, mina Air Max och min underbara halsduk. <-- Där lät jag nästan som en modebloggerska, eller hur? Nailed it.
 
Vad har du på to do-listan?
Oj. Att överleva är väl främsta prion. Att jag tar mig igenom alla kurser i höst samtidigt som jag presterar bra på mina jobb. Får jag in träning och någon social aktivitet då och då så blir jag mer än nöjd!
 
Hur botar man höstdeppighet?
Man "carpar". Nej men seriöst, göre bara. Ut i friska luften! Ta tillvara på solen! Mvh hon som spenderar 10 h/dagen på Ekonomikum.
 
Bästa musiken för regniga dagar?
Åh, jag som trodde att du aldrig skulle fråga! Känns som att min musiksmak passar ypperligt under hösten. Om ni följer mig på Spotify så utlovar jag massvis med inspiration! Det kan ni göra här. Hrm, nu står det förvisso att Westlife är det bandet jag lyssnat på mest på sistone, det måste helt klart ha blivit något fel... Klart jag inte lyssnar på dom... Annars har Spotify en bra spellista som heter Autumn Leaves, och Filter har en som heter Höst.
 
Vilka serier passar extra bra att titta på?
För tillfället har jag bytt ut alla serier mot internet-föreläsningar i linjär algebra och sannolikhetslära. Men då och då måste hjärnan pausa och då tittar jag på Gilmore Girls! Det är ett maratonprojekt som jag haft under hur många månader som helst nu. Serien passar perfekt för hösten; den är mysig, humoristisk och innehåller (någorlunda) naturtrogna årstids-skiftningar. Och Lorelai blir alltid så himla glad över snö, vilket får mig att ta den annalkande vintern med mer ro.
 
Vilken är din höstigaste maträtt?
Jag gillar generellt sett inte soppor och grytor, så är väl inget fan av typisk höstmat. Men allt innehållandes antingen kantareller eller pumpa är en favorit hos mig!
 
Var hänger du helst när du är ledig?
Vad jag skulle göra om jag var ledig en hel dag kan jag dagdrömma om ibland. Det brukar oftast sluta med att jag flyttar ut i skogen bort från alla människor, men med en jäkla massa mat.
 
Har du någon inplanerad resa?
Nej. Men det faktum att jag varken har tid eller råd hindrar mig inte från att försöka övertala mig om motsatsen.
 
Hur förbereder du dig för vintern?
Vintern ligger så långt borta från mig mentalt. Hur överlever man en vinter, egentligen? Köper D-vitaminpiller? To be continued helt enkelt.
 
 
ALLMÄNT, LISTOR | |
#1 - - Amina Paracha:

Du är ju för fin - bildkällor? Duktig. Det är bra att du bloggar. Då vill jag också göra det. Så vi kan kommunicera liksom! (låter ju helt normalt)

Svar: Haha, rätt ska vara rätt! Och ja, skriv fler bloginlägg!
Lovisa

Upp